Viikonlopuksi Heini leipoi syntymäpäiviä varten juustokakun. Resepti näytti houkuttelevalta, koska se oli niin yksinkertainen. Pinta on täysin vaalea, sillä kakkua paistetaan ensin 150 asteessa tunti. Sen jälkeen kakkua pidetään uunissa luukku raollaan virta käännettynä pois toinen tunti. Resepti on tietysti Australian Masterchefistä.
Pohja:
0,9 dl mantelijauhetta
2,7 dl vehnäjauhoja
0,6 dl sokeria
90 g margariinia
Täyte:
300 g Philadelphia-tuorejuustoa
500 g ricotta-juustoa
4 kananmunaa
1 rkl sitruunankuorta
3,3 dl sokeria
1 sitruunan mehu
1/2 vaniljatankoa
1,5 rkl maissitärkkelystä
Sekoita pohjan ainekset kulhossa sormin. Vuoraa irtopohjavuoan pohjan leivinpaperilla. Painele taikina vuokaan. Paista 150 asteessa noin 15 min tai kunnes, pohja saa väriä.
Sekoita täytteen ainekset monitoimikoneessa. Voitele vuoan reunat voilla. Kaada täyte vuokaan. Paista 150 asteessa tunti. Käännä sitten virta pois ja jätä uunin luukku raolleen. Anna kakun olla uunissa vielä toinen tunti.
Tarjoile tuoreiden marjojen tai marjasoseen kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme kotona intialaista ruokaa. Naanleipä oli niin hyvää, että sitä olisi mennyt paljon enemmänkin. Rese...
-
Tämä kakku lähentelee täydellisyyttä minun makuuni! Kaunis kuva pisti silmään Sugar Hero -blogissa. Mitat olivat unsseina, joten tein täh...
-
Menu Salaattisekoitus Kirsikkatomaatteja ja rucolaa Kurkkua Fetajuustoa Oliiveja Kylmäsavulohta Orzo-pinaattisalaatti Hed...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti