maanantai 6. heinäkuuta 2020

Gluteeniton naanleipä

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme kotona intialaista ruokaa. Naanleipä oli niin hyvää, että sitä olisi mennyt paljon enemmänkin. Resepti löytyiTinskun keittiöstä. Vaihdoin tuorehiivan kuivahiivaan.


Taikina:

2 dl turkkilaista jugurttia
1 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
4 dl gluteenittomia jauhoja
2 tl psylliumia
3 rkl öljyä

Voiteluun:

voita


Lämmitä maito ja jugurtti kädenlämpöiseksi. Lisää suola, sokeri ja öljy. Sekoita psyllium ja kuivahiiva jauhojen sekaan. Lisää jauhot taikinaan koko ajan alustaen. Anna taikinan kohota peitettynä noin kaksinkertaiseksi.

Lämmitä uuni 230 asteeseen niin, että uunipelti kuumenee samalla. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele palloiksi. Litistä taikinapallot ja kauli ne soikeiksi ohuiksi leiviksi. Nosta leivät kuumalle pellille leivinpaperin päälle ja paista n. 8 minuuttia.

Sulata voi ja voitele leivät kuumina. Tarjoa intialaisen ruoan kaverina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti