Pohja:
3 kananmunaa
sokeria
perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
vettä
vaniljasokeria
Raparperihillo:
300 g raparperipaloja
2 dl vettä
1 dl hillo-marmelaadisokeria
Täyte:
3 dl vispikermaa
1,5 dl kinuskikastiketta
tuoreita mansikoita
Koristeluun:
mansikoita ja mansikan lehtiä
Pese ja paloittele raparperin varret. Laita ne kattilaan veden kanssa. Keitä, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Lisää hillosokeri, ja keitä miedolla lämmöllä vielä 10 minuuttia. Jäähdytä.
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Suihkauta vuoan pohjaan ja reunoihin öljyä. Laita leivinpaperista leikattu suikale reunaan kiinni (pysyy hyvin öljyn ansiosta).
Ota kolme samankokoista lasia. Riko yhteen kananmunat. Mittaa toiseen yhtä paljon sokeria ja kolmanteen yhtä paljon perunajauhoja. Sekoita leivinjauhe perunajauhoihin. Vatkaa kananmunat ja sokeri kulhossa paksuksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot vaahtoon vähän kerrallaan ja kääntele joukkoon nuolijalla. Kaada taikina vuokaan. Paista 180 asteessa noin 25 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla. Kun taikina ei tartu tikkuun, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä. Irrota ja pese vuoka. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Laita pohja vuokaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kinuskikastike ja jatka vatkaamista, kunnes seos on pehmeää vaahtoa. Paloittele mansikat kuutioiksi.
Kostuta kakkupohja vedellä, johon on sekoitettu vaniljasokeria. Levitä pohjan päälle 1/3 raparperihillosta, kinuskikermaa ja mansikoita. Tee toinen kerros samoin. Laita päällimmäiseksi kakun kolmas kerros. Kostuta vähän. Laita kakku peitettynä jääkaappiin yöksi.
Levitä kakun päälle kermaa. Koristele mansikoilla ja mansikanlehdillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti