Pohja:
120 g leivontamargariinia
35 g tummaa suklaata (40 %)
100 g ranskankermaa
1,75 dl ruokokidesokeria
2 kananmunaa
1,75 dl gluteenittomia jauhoja (Sunnuntai)
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
40 g hasselpähkinärouhetta
1,5 tl leivinjauhetta
Täyte ja kuorrute:
175 g tummaa suklaata (40 %)
3 dl vispikermaa
125 g mascarponea
40 g hasselpähkinärouhetta
Koristeluun: suklaata
Sulata kattilassa suklaa ja margariini. Lisää joukkoon ranskankerma, sokeri ja kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja ne lisää ne taikinaan. Kaada taikina halk. n. 20 cm irtopohjavuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista kakkua uunissa toiseksi alimmalla tasolla 175 asteessa n. 40 minuuttia. Peitä kakku lopussa leivinpaperilla, jos pinta näyttää tummuvan liikaa. Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa varovasti. Lisää sulatettu suklaa ja mascarpone kermavaahdon joukkoon. Jauha pähkinärouhe jauheeksi ja lisää vaahtoon,
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Levitä täytettä pohjien väliin ja loppu täytteestä kakun pinnalle ja reunoille. Koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti