keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Paahdettu kukkakaali-bataattisosekeitto

Löysin reseptin Glorian ruoka ja viini -lehdestä 1/2017 nimellä paahdettu kukkakaalikeitto. Vaihdoin perunoiden tilalle bataatin, koska yhdistelmästä kukkakaali+bataatti+sipuli on tullut suosikkisosekeittoni viime aikoina. Paahtaminen toi ruokaan vähän lisäpotkua.

1 kukkakaali
1 bataatti
1 dl kokonaisia kuorettomia manteleita
oliiviöljyä
tuoretta timjamia
suolaa myllystä
1 sipuli
1 tl kurkumaa
1 l kasvislientä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa kukkakaali pieniksi nupuiksi. Kuori ja paloittele bataatti reiluiksi lohkoiksi. Levitä kukkakaali, bataatti ja mantelit leivinpaperilla päällystetylle pellille. Pirskota päälle oliiviöljyä, lisää timjamin oksia ja suolaa. Paahda uunissa noin 10 minuuttia.

Kuullota sipulisilppua öljyssä pari minuuttia. Lisää kurkuma ja jatka kuullottamista vielä pari minuuttia. Lisää kattilaan uunista otetut paahdetut kukkakaalit, bataatit ja mantelit. Lisää kasvisliemi. Anna kiehua kannen alla, kunnes ainekset tuntuvat pehmeiltä. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarjoile esim. vuohenjuustonokareen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti