perjantai 1. toukokuuta 2015
Prinsessakakku
Taasko kakkua, kysyi Heini eilen koulusta tullessaan.. No, eilen oli äitini syntymäpäivä ja sunnuntaina siskoni, joten eikös siinä ole riittävästi syitä kakun leipomiseen. Helmi ehti paistaa kakkupohjan ennenkuin migreeni iski, ja minä sitten jatkoin. Kirjastosta on lainassa Jenni Höijerin kirja Sokerileipurin salaisuudet. Siitä ohje. Täytteeseen tein myös creme patissieren. Marsipaania oli tarkoitus laittaa kakun päälle, mutta sitä ei nyt kaupassa ollut. No, itse pidän sokerimassan käsiteltävyydestä enemmän eikä makukaan ole hassumpi. Taitaa olla viisainta ruveta ostamaan isommista marketeista jo tuollaisia leivontatarvikkeita, ettei jäädä pulaan ylioppilasjuhlia valmisteltaessa! (Ja hyvä, että tuli harjoiteltua kaulitsemista. Liian vähän tomusokeria alustalla, ja levy repesi nostettaessa. Ei ihan priima kakku, mutta kelpasi. Seuraavana päivänä kakku oli myös liian kostea.)
Kakkupohja:
5 kananmunaa
2 keltuaista
220 g sokeria
220 g vehnäjauhoja
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat, keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi vehnäjauhot joukkoon. Sekoita varovasti. Paista irtopohjavuoassa (halk. 26 cm) 175 asteessa n. 35 min. Anna jäähtyä.
Täyte:
vadelmahilloa
4 dl kuohukermaa
creme patissiere:
1/2 vaniljatanko
2,5 dl maitoa
10 g vehnäjauhoja
10 g maissitärkkelystä
50 g sokeria
3 keltuaista
20 g voita
Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet veitsellä kattilaan. Kaada joukkoon maito ja lisää myös vaniljatanko. Kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja anna maustua vielä hetki.
Yhdistä vehnäjauhot, maissitärkkelys ja sokeri. Lisää joukkoon keltuaiset ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada kuuma vaniljamaito seoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Vatkaa voimakkaasti koko ajan, kunnes kreemi saostuu. Älä anna kiehua.
Kaada kastike pois kattilasta, lisää voi ja anna jäähtyä. Peitä kreemi kelmulla ja nosta jääkaappiin jäähtymään.
Kostutus:
70 ml kostutussiirappia
185 ml vettä
Tee ensin kostutussiirappi: kiehauta 100 g sokeria ja 1,5 dl vettä. Anna jäähtyä hyvin. Mittaa kakun kostutusta varten 70 ml siirappia ja 185 ml vettä.
Koristelu:
500 g sokerimassaa
Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kostuta alin kerros kostutusliemellä. Levitä päälle vadelmahilloa ja kermavaahtoa. Paina seuraava kakkukerros kevyesti kiinni kermaan. Kostuta.
Sekoita jääkaappikylmä creme patissiere lopun kermavaahdon joukkoon ja lapioi suurin osa seoksesta keoksi keskikerroksen päälle. Kostuta päällimmäinen kakkukerros jo pöydällä. Paina se sitten kakun päälle. Muotoile kakusta pyöreä. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Levitä loput kermaseoksesta ohuesti kakun päälle. Kauli sokerimassa tomusokeroidun alustan päällä. Nosta se kakun päälle. Leikkaa ylimääräinen osa pois. Pyörittele jäljelle jääneestä sokerimassasta pieniä sokerihelmiä ja koristele kakku niillä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme kotona intialaista ruokaa. Naanleipä oli niin hyvää, että sitä olisi mennyt paljon enemmänkin. Rese...
-
Tämä kakku lähentelee täydellisyyttä minun makuuni! Kaunis kuva pisti silmään Sugar Hero -blogissa. Mitat olivat unsseina, joten tein täh...
-
Menu Salaattisekoitus Kirsikkatomaatteja ja rucolaa Kurkkua Fetajuustoa Oliiveja Kylmäsavulohta Orzo-pinaattisalaatti Hed...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti