tiistai 21. maaliskuuta 2017

Lohi-avokado-okonomiyaki

Tämä on niiiiiin hyvää!!! Kyseessä on japanilainen munakaslettu, ja se sopii oikein mainiosti nopeaksi ruoaksi töiden jälkeen. Kannattaa suosiolla tehdä reilummin, koska yksi annos ei oikein riitä. Teen siis tänään samaa ruokaa toisen kerran iltapalaksi. (Resepti on peräisin Glorian ruoka & viini -lehdestä 2/2017)

Taikina kahdelle:

2 kananmunaa
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl vettä
0,5 tl suolaa
0,5 l kiinankaalia silputtuna


Kastike:

1 avokado
1/2 sitruunan mehu
2 rkl majoneesia


Lisäksi:

1 punasipuli
150 g lämminsavulohta
öljyä


Sekoita kulhossa kananmunat, vesi, jauhot ja suola tasaiseksi taikinaksi. Jätä taikina turpoamaan muiden valmistelujen ajaksi.

Leikkaa kiinankaali silpuksi.

Valmista kastike. Leikkaa avokado pieniksi kuutioiksi kulhoon. Lisää sitruunamehu ja majoneesi. Sekoita.

Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi.

Kuumenna paistinpannussa öljyä. Paista puolet kaalista ja sipulista pannulla. Kaada puolet munakaslettutaikinasta pannuun kaalin ja sipulin päälle. Paista 2 minuuttia. Käännä lettu ja paista vielä toiselta puolelta pari minuuttia. Paista toinen lettu samalla tavalla.

Tarjoa letut avokadokastikkeen ja savulohen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti