maanantai 8. heinäkuuta 2019

Raparperi-mansikkapulla

Raparperipiirakan teen aika usein itselleni uudella ohjeella. Nyt vastaan sattui Annin raparperipulla. Siitä lähdin liikkeelle. Lisäsin täytteeseen tuoreita mansikoita. 


Pullan teen näin:

75 g margariinia
2,5 dl vettä
1 tl suolaa
3/4 dl sokeria
1/2 rkl kardemummaa
1 kananmuna
7 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa

voiteluun: kananmuna

pinnalle: raesokeria

täyte:

200 g vaniljarahkaa
2 dl raparperihilloa
tuoreita mansikoita

raparperihillo:

300g raparperin varsia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria


Sulata margariini kattilassa. Lisää vesi. Kokeile, että seos on riittävän lämmintä kuivahiivaa varten eli reilusti lämpimämpi kuin kädenlämpöinen. Laita margariini-vesiseos yleiskoneen kulhoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma sekä osa jauhoista, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Sekoita taikinaa muutama minuutti. Lisää kananmuna. Lisää loput jauhot vähitellen sekoittaen. Vaivaa taikina tasaiseksi. 

Anna taikinan kohota liinan alla ainakin 30 minuuttia.

Keitä raparperihillo: Paloittele raparperit kattilaan ja lisää sokerit. Keitä raparperia matalalla lämpötilalla hilloksi välillä sekoittaen. Anna jäähtyä.

Laita leivinpaperi suorakaiteen muotoisen vuoan pohjalle ja reunoille. Kauli taikinasta ohut levy. Levitä taikinalevylle rahka. Levitä rahkan päälle hilloa. Ripottele päälle tuoreita mansikoita pieninä paloina. 

Kääri taikina rullaksi. Leikkaa rullasta noin 3-4 cm paksuja paloja ja asettele ne vuokaan niin, että palojen väliin jää vähän (1-2 cm) tilaa. Anna pullan kohota uudelleen liinan alla 30 minuuttia.

Paista pulla 175 asteessa noin puoli tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti