tiistai 8. huhtikuuta 2014

Broileripyörykkäkeitto

Tähän ruokaan löysin ohjeen Australian Masterchefista. Artisokkaa ei sitten löytynyt mistään, joten laitoin perunoita, porkkanoita ja selleriä niinkuin keittoihin yleensäkin. Liemestä tuli todella maukas, ja noita kanapyöryköitä syötiin vielä eilen kastikkeessa, kun olin ylimääräiset pakastanut raakoina.

Kanaliemi

750 g broilerin koipi-reisipaloja
1 sipuli
1 porkkana
4 sellerin vartta
2 laakerinlehteä
4 mustapippuria

Paloittele broilerit kahteen osaan. Paloittele kasvikset vähän pienemmiksi. Laita kaikki ainekset kattilaan. Kaada päälle sen verran kylmää vettä, että ainekset peittyvät. Kuori vaahto pois, kun liemi kiehuu. Keitä noin 1 tunti. Siivilöi. (Hyödynsin ainekset risottoon eli paloittelin siivotut broilerin palat ja tein kasviksista soseen.  Hyvin kelpasi perheelle...)

Kanapyörykät

2 broilerin rintafileetä
kourallinen persiljaa
hyppysellinen muskottipähkinää
50 g tuoretta vaaleaa leipää
2 kananmunaa
20 g parmesaaniraastetta

Paloittele broileri blenderiin. Lisää muut aineet, ja soseuta. Varotuksen sananen on tarpeen... Hajotin tyttären smoothieblenderin tässä. Kyllä se jauhoi ainekset, mutta palaneen käryä alkoi tulla, eikä toiminut enää tämän jälkeen. Eli käytä riittävän tehokasta laitetta.

Muotoile pieniä kvenellejä lusikoiden avulla. Jäähdytä jääkaapissa.

Kaada liemi isoon kattilaan. Lisää haluamasi juurekset. Itse laitoin perunoita, porkkanoita ja selleriä. Keitä, kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Lisää kanapyörykät ja keitä vielä 5-6 minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti