tiistai 8. huhtikuuta 2014

Tumma suklaamoussekakku

Tämän kakkupohjan resepti on peräisin Koti ja keittiö -lehden sivuilta.

225 g tummaa suklaata
(kaakaota 70 %)
5 munaa
1 ¾ dl sokeria
125 g suolatonta voita
50 g (noin 1 dl) mantelijauhetta



1. Sulata suklaa. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Lisää pehmeä voi ja jatka vatkaamista. Lisää sula suklaa ja mantelijauhe. Sekoita tasaiseksi.
2. Vaahdota valkuaiset. Lisää valkuaisvaahto erissä taikinaan.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja reunoilta voideltuun irtovuokaan (halkaisija 20 cm). Paista uunissa 180 asteessa 45–50 minuuttia. Anna jäähtyä.

Moussetäyte

2 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
1 dl sokeria

Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita suklaa varovasti kerman joukkoon. Riko munat lasikulhoon. Lisää sokeri. Nosta kulho vesihaudekattilan päälle. Vatkaa munat ja sokeri vesihauteessa paksuksi vaahdoksi. Ota kulho pois kattilan päältä. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on jäähtynyt. Yhdistä seokset varovasti.

4. Leikkaa kakku kahtia. Käsittele kakkupohjaa varovasti, koska se on sisältä mehevä ja päältä rapea.
5. Aseta toinen puoli tarjoiluvadille leikkuupinta ylöspäin. Kostuta vedellä. Levitä päälle moussetäyte ja nosta sen päälle toinen kakkulevy leikkuupinta alaspäin. Kostuta myös päältä. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi tekeytymään. Sihtaa kakun päälle tummaa kaakaota ja tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti