torstai 12. helmikuuta 2015

Ihanaa kanelipullaa



Koko Suomi leipoo -kirjassa oli ihanannäköistä pullaa! Haaveilin pullasta jo viikonloppuna, mutta yllättäen pitikin ommella penkkariasua abiturientille...☺ Nyt siis sain tuoretta pullaa. Täytettä tuli paljon ja se valui herkullisesti korvapuustien sisältä. Tämä oli sellainen ohje, että taikina tehtiin kylmään maitoon, pulla leivottiin heti ja sitten vasta kohotettiin. HYVÄÄ!!


Taikina:

3,5 dl maitoa
50 g hiivaa
130 g huoneenlämpöistä margariinia
1,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1,5 rkl kardemummaa
13 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva maitoon. Lisää muut ainekset. Sekoita yleiskoneessa 10-15 min.


Täyte:

1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
200 g margariinia
3 rkl kanelia

Sekoita täytteen aineet tahnaksi.

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täyte levylle. Kääri rullalle. Leikkaa korvapuusteiksi vinottain vuorotellen eri suuntaan. Paina sormilla keskeltä alas. Kohota pullia liinan alla noin tunti. Voitele pullat kananmunalla ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa 12 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti