torstai 12. helmikuuta 2015
Ihanaa kanelipullaa
Koko Suomi leipoo -kirjassa oli ihanannäköistä pullaa! Haaveilin pullasta jo viikonloppuna, mutta yllättäen pitikin ommella penkkariasua abiturientille...☺ Nyt siis sain tuoretta pullaa. Täytettä tuli paljon ja se valui herkullisesti korvapuustien sisältä. Tämä oli sellainen ohje, että taikina tehtiin kylmään maitoon, pulla leivottiin heti ja sitten vasta kohotettiin. HYVÄÄ!!
Taikina:
3,5 dl maitoa
50 g hiivaa
130 g huoneenlämpöistä margariinia
1,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1,5 rkl kardemummaa
13 dl vehnäjauhoja
Liuota hiiva maitoon. Lisää muut ainekset. Sekoita yleiskoneessa 10-15 min.
Täyte:
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
200 g margariinia
3 rkl kanelia
Sekoita täytteen aineet tahnaksi.
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täyte levylle. Kääri rullalle. Leikkaa korvapuusteiksi vinottain vuorotellen eri suuntaan. Paina sormilla keskeltä alas. Kohota pullia liinan alla noin tunti. Voitele pullat kananmunalla ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa 12 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme kotona intialaista ruokaa. Naanleipä oli niin hyvää, että sitä olisi mennyt paljon enemmänkin. Rese...
-
Tämä kakku lähentelee täydellisyyttä minun makuuni! Kaunis kuva pisti silmään Sugar Hero -blogissa. Mitat olivat unsseina, joten tein täh...
-
Menu Salaattisekoitus Kirsikkatomaatteja ja rucolaa Kurkkua Fetajuustoa Oliiveja Kylmäsavulohta Orzo-pinaattisalaatti Hed...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti