lauantai 14. helmikuuta 2015

Rendang


Suurin syy aasialaisten mausteiden ilmaantumiseen ruokakaappeihini on Australian Masterchef. Osa kilpailijoista laittaa usein herkullisen näköisiä thairuokia. Pikkuhiljaa inkivääri, chili ja currytahna ovat hiipineet ruokiini. Eilen ostin kuivattuja kaffirlimetinlehtiä. Googleen laitoin hakuun  'naudanliha' ja 'kaffirlimetinlehti', ja sieltäpä avautui kiinnostavia reseptejä. Pastanjauhajilta selvisi, että tämä indonesialainen rendang on valittu maailman herkullisimmaksi ruoaksi muutama vuosi sitten. Siinäpä heti syy kokeiluun. Vähän yksinkertaistin ohjetta. Ihan kaikkia aineita ei meillä ollut. Lisäksi chilin määrää vähensin reilusti. Oli hyvä idea hakea jotain uutta maustamista naudanlihapataan. Perhe kommentoi, että tuoksuu pipareilta, mutta hyvin kelpasi. Jotenkin ihanan erilainen ja raikas makumaailma! Suosittelen!

1 sipuli
3 cm inkivääriä
1 punainen chili
2 rkl öljyä
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummansiemeniä
1 tl currya
600 g naudan palapaistia
2 dl kookosmaitoa
4 kuivattua kaffirlimetinlehteä
1/2 limen mehu
1 limen kuori raastettuna

Aja sipuli, inkivääri ja chili tehosekoittimella tasaiseksi. Kuumenna öljy kattilassa. Paista tahnaa niin kauan, että se tummuu ja tuoksuu voimakkaasti. Lisää kaneli, kardemumma ja curry. Leikkaa liha tarvittaessa pienemmiiksi paloiksi. Paista lihapalat ruskeiksi tahnassa. Lisää kookosmaito, kaffirlimetinlehdet, limemehu ja limen kuori. Hauduta ruokaa hiljaisella lämmöllä kannen alla noin 2 tuntia. Tarjoa esim. basmati-thairiisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti