sunnuntai 1. maaliskuuta 2015
Limekakku
Tämä raakakakku on myöhäisiltapalaa Heinille! Resepti on Karita Tykän kirjasta Raakaa ja makeaa. Vähän yksinkertaistin ohjetta ja pienensin annosta. Aika monet kirjan ohjeet sisältävät sellaisia raaka-aineita, joita ei ihan perusmarketista löydy.
Pohja:
1 dl cashewpähkinöitä
0,5 dl pekaanipähkinöitä
0,5 dl saksanpähkinöitä
0,5 rkl juoksevaa hunajaa
2 kuivattua taatelia (liota vedessä ensin)
hyppysellinen suolaa
Laita pohjan raaka-aineet monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. 16 cm).
Täyte:
2 dl cashewpähkinöitä (liota 30-60 min)
0,5 dl limemehua
2 rkl juoksevaa hunajaa
1,5 rkl sulatettua kookosöljyä
hyppysellinen suolaa
Laita täytteen ainekset monitoimikoneeseen. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Minulla tuo täyte jäi aika rakeiseksi. Pähkinöitä voisi varmaan liottaa pitempään, jos haluaa tasaisempaa täytettä.
Anna kakun vetäytyä pakastimessa vähintään kolme tuntia, mieluiten yön yli. Ota jäinen kakku huoneenlämpöön 15 min ennen tarjoilua. Koristele kakku raastetulla limen kuorella ja viipaleilla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme kotona intialaista ruokaa. Naanleipä oli niin hyvää, että sitä olisi mennyt paljon enemmänkin. Rese...
-
Tämä kakku lähentelee täydellisyyttä minun makuuni! Kaunis kuva pisti silmään Sugar Hero -blogissa. Mitat olivat unsseina, joten tein täh...
-
Menu Salaattisekoitus Kirsikkatomaatteja ja rucolaa Kurkkua Fetajuustoa Oliiveja Kylmäsavulohta Orzo-pinaattisalaatti Hed...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti