Parmesaanisämpylät:
3 dl lämmintä vettä
1 ps kuivahiivaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
1 dl parmesaaniraastetta
0,5 dl basilika-oliiviöljyä
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl gluteiinittomia tummia jauhoja
3 dl vehnäjauhoja
pinnalle: unikonsiemeniä
Sekoita suola, kuivahiiva ja osa jauhoista kulhossa. Lisää vesi, öljy ja hunaja. Sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhoista. Vaivaa taikinaa kimmoisaksi. Anna taikinan kohota 45 minuuttia. Leivo 10 sämpylää. Kohota vielä pellillä. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.
Jauhelihapihvit:
700 g naudan jauhelihaa
suolaa ja pippuria myllystä
Vaivaa jauhelihaa kulhossa. Muotoile 10 pihviä. Paista pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tomaattisalsa:
2 kypsää tomaattia
1 kevätsipuli varsineen
sitruunamehua
suolaa, sokeria
Kuutioi tomaatti pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja ripauksella sokeria.
Pestokastike:
tuoretta basilikaa, persiljaa ja oreganoa kutakin noin kourallinen
suolaa ja pippuria myllystä
1 dl oliiviöljyä
Sekoita aineksista kastike sauvasekoittimella.
Avokadotahna:
1 avokado
sitruunamehua
suolaa myllystä
1 dl ranskankermaa
Kaavi avokadon sisus ja soseuta se karkeasti haarukalla. Mausta sitruunamehulla ja suolalla. Sekoita mukaan ranskankerma.
Lisäksi:
2 mozzarellapalloa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti