sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Italialaiset hampurilaiset

Ihailen kauniita ruokakuvia. Ostin uusimman Glorian Ruoka ja Viini -lehden, jonka kannessa oli grillihampurilainen, jota teki heti mieli. Grillikautta emme ole vieläkään aloittaneet, mutta ihan sisälläkin tehtynä ja syötynä todella herkullista. Lehdestä nappasin vinkin parmesaaniraasteesta sämpylätaikinassa, muuten vaihtelin jauhoja omaan tyyliini. Tomaattisalsan ohje on lehdestä. En viitsinyt kaltata tomaatteja. Syön ihan mielelläni tomaatin kuorineen ja siemenineen. Pestoon käytin erilaisia yrttejä sen mukaan, mitä kasvimaalta löytyi. Lisäksi tein avokadosta ylimääräisen lisukkeen. Harvemmin tulee syötyä kerralla kahta hampurilaista, mutta nyt oli pakko!


Parmesaanisämpylät:

3 dl lämmintä vettä
1 ps kuivahiivaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
1 dl parmesaaniraastetta
0,5 dl basilika-oliiviöljyä
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl gluteiinittomia tummia jauhoja
3 dl vehnäjauhoja

pinnalle: unikonsiemeniä

Sekoita suola, kuivahiiva ja osa jauhoista kulhossa. Lisää vesi, öljy ja hunaja. Sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhoista. Vaivaa taikinaa kimmoisaksi. Anna taikinan kohota 45 minuuttia. Leivo 10 sämpylää. Kohota vielä pellillä. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.


Jauhelihapihvit:

700 g naudan jauhelihaa
suolaa ja pippuria myllystä

Vaivaa jauhelihaa kulhossa. Muotoile 10 pihviä. Paista pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.


Tomaattisalsa:

2 kypsää tomaattia
1 kevätsipuli varsineen
sitruunamehua
suolaa, sokeria

Kuutioi tomaatti pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja ripauksella sokeria.





Pestokastike:

tuoretta basilikaa, persiljaa ja oreganoa kutakin noin kourallinen
suolaa ja pippuria myllystä
1 dl oliiviöljyä

Sekoita aineksista kastike sauvasekoittimella.








Avokadotahna:

1 avokado
sitruunamehua
suolaa myllystä
1 dl ranskankermaa

Kaavi avokadon sisus ja soseuta se karkeasti haarukalla. Mausta sitruunamehulla ja suolalla. Sekoita mukaan ranskankerma.


Lisäksi:

2 mozzarellapalloa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti