Taikina:
50 g voita
2 sitruunaa
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3/4 dl kuohukermaa
0,5 dl sitruunamehua (+ tomusokeria)
1 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Makuliemi:
1 sitruunan mehu
1 1/4 dl tomusokeria
Sulata voi. Pese sitruunat huolellisesti. Raasta keltainen kuoriosa ohueksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä voi, kuoriraaste, kerma ja sitruunamehu. Lisää seos muna-sokerivaahtoon. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne varovasti sekoittaen taikinaan.
Kaada taikina suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa, ja valmista sillä aikaa makuliemi sekoittamalla tomusokeri sitruunamehuun. Kaada liemi vuokaan kakun päälle ja anna imeytyä 30 minuuttia. Tarjoa kakku viipaleina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti