torstai 23. heinäkuuta 2015

Ragú eli bolognese kiireettömälle

Jos on aikaa nysvätä keittiössä ja odotella ruoan valmistumista vähän normaalia kauemmin, kannattaa tehdä jauhelihakastike Siken italialaisen ohjeen mukaan (kirjasta "Ruokaa rakkaudella"). On tämä niin paljon parempaa kuin 10 minuutissa tehty! Sikke laittaa kastikkeeseen myös broilerin maksaa, valkosipulia, rosmariinia ja valkoviiniä. Niitä ei tässä minun ruoassasi ole. Tuoremakkaraa on Siken ohjeessa 2 kpl, mutta suluissa vinkki "ei kovin maustettua".


400 g naudan parempaa jauhelihaa
400 g maalaisporsaan jauhelihaa
1 chorizo-tuoremakkara
persiljaa
1 porkkana
1 sellerin varsi
1 sipuli
suolaa ja pippuria myllystä
öljyä
1 prk tomaattimurskaa
(vettä)


Kuutioi porkkana, selleri ja sipuli mahdollisimman pieniksi. (Minä kuutioin 20 minuuttia ja tuloksena oli noin 2x2x2mm kokoisia paloja. Kannatti!) Kuumenna öljy padassa. Lisää vihannekset, persilja ja suola. Kuullota vähintään 20 minuuttia. Lisää joukkoon jauhelihat ja makkaran sisus. Kypsennä hiljaisella teholla, kunnes liha on kypsää. Lisää tomaattimurska niin, että se pääsee suoraan kosketuksen kuuman pannunpohjan kautta. Kypsennä hiljalleen vielä ainakin 40 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti