Pari viikkoa on mennyt valveillaoloaika lähes yksinomaan mustikoiden parissa. Tänään huokaisin helpotuksesta, kun kaikki mustikat ovat pakastimessa, ja lisää haen vasta joskus ensi viikon puolella. Mustikkaherkkujakaan en ole ehtinyt tehdä muuten kuin eka satsista pullapohjaisen piirakan, joka syötiin kerralla.
Tämän päivän ruoan idea lähti siivotessani jääkaappia. Valitettavan paljon sieltä lähti tavaraa kompostiin, kun en vaan pysy kärryillä koko taloudenpidosta tämän mustikkavillityksen aikana. Joko jääkaapissa ei ole mitään tai sitten sinne jää pyörimään ja pilaantumaan ruokaa. Mutta kuivaa patonkia ja kuivahtanutta juustoa löytyi.
Juustoiset yrttilihapullat
3 palaa ei-niin-tuoretta patonkia, että muuten viitsisi syödä
1 dl vettä
1 rkl kasvisliemijauhetta
1 kananmuna
1 dl chili-paprikajuustoa raastettuna
kourallinen tuoretta oreganoa
puolikas sipuli ronskisti silputtuna
700 g naudan jauhelihaa
Revi patonki pieniksi paloiksi. Lisää vettä ja hämmennä tasaiseksi mössöksi. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile pullat pellille. Paista 225 asteessa noin 15-20 min.
Vihreät perunat
1 kg varhaisperunoita
Pinaatti-basilikapestoa:
75 g babypinaatin lehtiä
kourallinen basilikan lehtiä
1 dl oliiviöljyä
0,5 dl parmesaania raastettuna
1 rkl sitruunamehua
merisuolaa myllystä
Keitä hyvin pestyt perunat höyryssä kypsiksi. Puolita perunat kulhoon. Tee pesto sauvasekoittimella ja sekoita perunoiden sekaan.
Samalla pestolla maustoin myös orzopastasalaatin, johon lisäsin myös pinaatinlehtiä sellaisenaan.
Caponata
puolikas munakoiso
1 varsisellerin oksa
puolikas sipuli
oliiviöljyä
rasiallinen kirsikkatomaatteja
10 oliivia
2 rkl kapriksia
0,5 dl pinjansiemeniä
puoli purkkia valmista tomaattikastiketta
suolaa myllystä
ripaus sokeria
Pese ja kuutioi munakoiso. Ripottele päälle suolaa. Valmistele muut ainekset: silppua selleri ja sipuli, puolita tomaatit, siivuta oliivit ja silppua kaprikset. Huuhtele ja kuivaa munakoisokuutiot. Kuumenna öljy pannulla. Ruskista munakoisot. Lisää selleri ja sipuli. Kuullota. Lisää tomaatit, oliivit, kaprikset ja pinjansiemenet. Kääntele vähän aikaa. Lisää tomaattikastike. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria. Anna hautua.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme kotona intialaista ruokaa. Naanleipä oli niin hyvää, että sitä olisi mennyt paljon enemmänkin. Rese...
-
Tämä kakku lähentelee täydellisyyttä minun makuuni! Kaunis kuva pisti silmään Sugar Hero -blogissa. Mitat olivat unsseina, joten tein täh...
-
Menu Salaattisekoitus Kirsikkatomaatteja ja rucolaa Kurkkua Fetajuustoa Oliiveja Kylmäsavulohta Orzo-pinaattisalaatti Hed...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti