lauantai 29. elokuuta 2015

Kukkakaalirisotto

Näitä ihania syysherkkuja riittää uudessa Glorian ruoka ja viini -lehdessä (6/2015)! Lehdessä oli tehty palsternakkalastuja. Minä tein punajuuresta sipsejä. Jonkun verran muuntelin aineksia oman kaappini sisällön mukaan.


1 kukkakaali
1 l kasvislientä
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1/2 tl suolaa
3 dl risottoriisiä
1/2 dl valkoviiniä
1 dl ruokakermaa

Kuumenna kasvisliemi. Laita kukkakaalin nuput siihen kypsymään, ja jätä liemi hiljalleen poreilemaan kannen alle.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannussa. Kuullota sipulia noin 5 min. Lisää suola. Lisää myös riisi. Sekoittele koko ajan, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää sitten kauhallinen kerrallaan kuumaa kasvislientä kukkakaalikattilasta. Anna liemen imeytyä ennen uuden lisäämistä.

Survo kukkakaalit rakeiseksi pyreeksi ja lisää risottoon. Maistele. Lisää loraus ruokakermaa. Tarjoile esimerkiksi öljyssä paistettujen punajuurilastujen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti