Näitä ihania syysherkkuja riittää uudessa Glorian ruoka ja viini -lehdessä (6/2015)! Lehdessä oli tehty palsternakkalastuja. Minä tein punajuuresta sipsejä. Jonkun verran muuntelin aineksia oman kaappini sisällön mukaan.
1 kukkakaali
1 l kasvislientä
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1/2 tl suolaa
3 dl risottoriisiä
1/2 dl valkoviiniä
1 dl ruokakermaa
Kuumenna kasvisliemi. Laita kukkakaalin nuput siihen kypsymään, ja jätä liemi hiljalleen poreilemaan kannen alle.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannussa. Kuullota sipulia noin 5 min. Lisää suola. Lisää myös riisi. Sekoittele koko ajan, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää sitten kauhallinen kerrallaan kuumaa kasvislientä kukkakaalikattilasta. Anna liemen imeytyä ennen uuden lisäämistä.
Survo kukkakaalit rakeiseksi pyreeksi ja lisää risottoon. Maistele. Lisää loraus ruokakermaa. Tarjoile esimerkiksi öljyssä paistettujen punajuurilastujen kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme kotona intialaista ruokaa. Naanleipä oli niin hyvää, että sitä olisi mennyt paljon enemmänkin. Rese...
-
Tämä kakku lähentelee täydellisyyttä minun makuuni! Kaunis kuva pisti silmään Sugar Hero -blogissa. Mitat olivat unsseina, joten tein täh...
-
Menu Salaattisekoitus Kirsikkatomaatteja ja rucolaa Kurkkua Fetajuustoa Oliiveja Kylmäsavulohta Orzo-pinaattisalaatti Hed...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti