lauantai 19. syyskuuta 2015

Puolukkakukko

Tänään olen ollut ahkera! Olen pessyt ikkunoita, kerännyt puolukoita ja tehnyt ruokaa enemmän kuin olisi ollut pakko saadakseni perheen nuoret kylläisiksi. Olen kyllä ollut tehokas ja aikaansaava töissä, mutta kotona ei ole aikoihin virtaa riittänyt muuhun kuin pikaruoanlaittoon. Sillä on tietysti iso merkitys, että pitkästä aikaa olen kotona koko viikonlopun.

Viime viikonloppuna kävimme Finnkampenia seuraamassa Tukholmassa. Olin aikeissa tutustua ruokarekkoihin, joista oli kiinnostava artikkeli Helsingin Sanomissa pari viikkoa sitten, mutta ihan stadionin lähettyvillä ei ollut sunnuntaina yhtään, joten söimme kisaravintolan grillistä två gånger pytt i panna och en hamburgare. Olipa hyvää! Hampurilaispihvejä paistoi kokki avoteltassa hirvittävässä käryssä. Keuhkoja pisteli jo asiointi tiskillä. Mahtoi kokilla oli huikea olo työpäivän jälkeen.

Metsässä oli sopivasti puolukoita, kun päätavoite oli ulkoilu. 8 litraa sain puolessatoista tunnissa. Aikaa oli miettiä, mitä herkkua tekisin. Siispä rukiinen kukko alkoi houkuttaa. Nuoret söivät kukkoa sellaisenaan, mutta itse nautin vaniljajäätelön kera.
200 g margariinia
3/4 dl fariinisokeria
3 dl ruisjauhoja
3/4 dl täysjyvägrahamjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

5 dl tuoreita puolukoita
3/4 dl fariinisokeria
1 rkl perunajauhoja

Vatkaa margariini ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää jauhot vähitellen, ja sekoita taikin tasaiseksi. Painele suurin osa taikinasta vuoan pohjalle. Tee lopusta taikina vuoan muotoinen levy.

Sekoita puolukat, fariinisokeri ja perunajauhot. Kaada taikinan päälle. Asettele taikinalevy puolukoiden päälle. Pistele taikinan pintaan haarukalla muutamia höyryreikiä.

Paista 200 asteessa noin 40 min. Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti