lauantai 17. lokakuuta 2015

Kvinoa-kasvissalaatti

Pari päivää on ihan kiva lomailla ilman keittiötä, mutta sitten alkaa ahdistaa valmiin ruoan syöminen. Heti matkalta tultuamme upotin kädet taikinaan ja ryhdyin pilkkomaan kasviksia. Niistä tuloksena tämä ja seuraava postaus.

Heinin toiveena oli kvinoasalaatti iltapalaksi. En ollut kvinoaa aiemmin käyttänytkään. Paahdoin kasviksia uunissa, mutta unohduin välillä liikaa 24:n Jack Bauerin lumoihin, joten onnistuin kärventämään sipulit kokonaan. ;)

Hyvä ja ruokaisa salaatti!


1 dl kvinoaa
2 dl vettä
1 iso porkkana
1/2 kesäkurpitsa
1 suippopaprika
oliiviöljyä
suolaa myllystä
pippuria myllystä
1 tomaatti
1 avokado
persiljaa
fetajuustoa
sitruunamehua

Huuhtele kvinoa hyvin kuumassa vedessä. Keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Paloittele porkkana, kesäkurpitsa ja paprika suikaleiksi. Pyörittele ne kulhossa oliiviöljyssä. Levitä kasvikset pellille leivinpaperin päälle. Ripottele vähän suolaa pinnalle. Paahda uunissa 225 asteessa, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä.

Paloittele tomaatti ja avokado kuutioiksi. Lisää avokadon päälle heti sitruunamehua. Sekoita mukissa oliiviöljyä ja sitruunamehua. Mausta pippurilla ja suolalla. Sekoita ainekset salaattikulhossa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti