Pari päivää on ihan kiva lomailla ilman keittiötä, mutta sitten alkaa ahdistaa valmiin ruoan syöminen. Heti matkalta tultuamme upotin kädet taikinaan ja ryhdyin pilkkomaan kasviksia. Niistä tuloksena tämä ja seuraava postaus.
Heinin toiveena oli kvinoasalaatti iltapalaksi. En ollut kvinoaa aiemmin käyttänytkään. Paahdoin kasviksia uunissa, mutta unohduin välillä liikaa 24:n Jack Bauerin lumoihin, joten onnistuin kärventämään sipulit kokonaan. ;)
Hyvä ja ruokaisa salaatti!
1 dl kvinoaa
2 dl vettä
1 iso porkkana
1/2 kesäkurpitsa
1 suippopaprika
oliiviöljyä
suolaa myllystä
pippuria myllystä
1 tomaatti
1 avokado
persiljaa
fetajuustoa
sitruunamehua
Huuhtele kvinoa hyvin kuumassa vedessä. Keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
Paloittele porkkana, kesäkurpitsa ja paprika suikaleiksi. Pyörittele ne kulhossa oliiviöljyssä. Levitä kasvikset pellille leivinpaperin päälle. Ripottele vähän suolaa pinnalle. Paahda uunissa 225 asteessa, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä.
Paloittele tomaatti ja avokado kuutioiksi. Lisää avokadon päälle heti sitruunamehua. Sekoita mukissa oliiviöljyä ja sitruunamehua. Mausta pippurilla ja suolalla. Sekoita ainekset salaattikulhossa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme kotona intialaista ruokaa. Naanleipä oli niin hyvää, että sitä olisi mennyt paljon enemmänkin. Rese...
-
Tämä kakku lähentelee täydellisyyttä minun makuuni! Kaunis kuva pisti silmään Sugar Hero -blogissa. Mitat olivat unsseina, joten tein täh...
-
Menu Salaattisekoitus Kirsikkatomaatteja ja rucolaa Kurkkua Fetajuustoa Oliiveja Kylmäsavulohta Orzo-pinaattisalaatti Hed...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti