700 g lohifileetä
suolaa
limettimehua
oliiviöljyä
purjoa
pinaattia
pistaasipähkinöitä
Pyyhi lohifilee paperilla kuivaksi. Ripottele pinnalle suolaa myllystä ja purista limemehua. Paista uunissa +175 asteessa noin 20 minuuttia.
Laita ruokalusikallinen öljyä pannulle. Kuullota purjorenkaita öljyssä. Lisää huuhdellut pinaatinlehdet. Hauduta vähän aikaa. Mausta suolalla. Paahda pistaasipähkinöitä kuivalla pannulla. Rouhi pähkinät veitsellä.
Nosta purjo-pinaattiseos ja pähkinärouhe kypsän lohen päälle.
Kastike kalalle:
tilliä
turkkilaista jugurttia
suolaa
sokeria
Aja tilli silpuksi sauvasekoittimella. Lisää jugurtti. Mausta.
Perunapaistos:
perunoita
suolaa
mustapippuria
ruokakermaa
voita
Kuori perunat. Viipaloi perunat mandoliinilla 1 mm paksuisiksi. Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka leivinpaperilla. Laita perunaviipaleet tiiviisti vuokaan ja ripottele jokaisen perunakerroksen päälle suolaa ja pippuria myllystä. Kaada päälle ruokakermaa (n. 1,5 dl riittää). Paista uunissa +200 asteessa 1,5 - 2 tuntia, kunnes perunat ovat täysin kypsiä. Painele perunoita välillä tiivimmäksi. Anna paistoksen levätä hetki vuoassa. Nosta se sitten leikkuulaudalle ja leikkaa terävällä veitsellä paloiksi. Laita pari voinokaretta pinnalle sulamaan.
Salaatti:
fenkoli
2 appelsiinia
granaattiomenan siemeniä (1/4)
limemehua
Leikkaa fenkoli mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi. Kuori appelsiini kalvottomaksi. Leikkaa renkaiksi. Koputtele siemenet granaattiomenan sisuksista. Asettele salaatin ainekset vadille. Pirskota vähän limemehua päälle. Laita koristeeksi fenkolin vartta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti