Leivinuuni oli isossa osassa tässä ruoassa. Kuumassa uunissa ennen lounasta paistoimme sämpylät, ja lounaan jälkeen kassler uuniin Hyyppäänvuoren retken ajaksi. NIIIIIN hyvää!
* sämpylöitä
* nyhtöpossua
* coleslaw-salaattia
* tomaattihilloa
* karamellisoitua lanttua
* turkkilaista jugurttia
* chiliä
* limeviipaleita
Yksinkertainen nyhtöpossu:
1 kg kassleria
suolaa
Nosta liha uunivuokaan. Ripottele suolaa päälle. Paista uunissa miedossa lämmössä pitkään. Meillä oli leivinuunissa alkulämpötila noin 180 astetta, ja liha oli uunissa noin 5 tuntia. Tämän jälkeen riivi liha haarukoilla säikeiksi. Poista ylimääräinen rasva. Sekoita lihasäikeet uunissa irronneeseen rasvaan. Tämä on siis tällainen tosi helppo versio ilman bbq-kastiketta. Maistuu ihan lihalle pelkän suolan avullakin.
Nopea coleslaw:
pala kaalia
2 porkkanaa
kurkkumajoneesia
Suikaloi kaali ohueksi. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita joukkoon majoneesia niin, että koostumus on hyvä.
Karamellisoitu lanttu:
lanttu
fariinisokeria
oliiviöljyä
suolaa
Kuori ja suikaloi lanttu. Kuumenna öljy pannulla. Lisää lanttusuikaleet, ja paista lähes kypsiksi. Lisää sokeria ja suolaa.
Tomaattihillo:
Tein lounaalle tomaattikastiketta lohen seuraksi seuraavalla reseptillä. Illalla kiehautin loput kastikkeesta ja lisäsin pari ruokalusikallista hillo-marmeladisokeria.
1 sipuli
öljyä
4 tomaattia
1 prk tomaattimurskaa
suolaa
sokeria
(hillo-marmeladisokeria)
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulia. Kuutioi tomaatit. Lisää tomaatit ja tomaattimurska. Mausta suolalla ja sokerilla. Keitä ainakin puoli tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti