sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Kreetalaiset karitsanlihapullat ja juuressalaatti


Tänään iski Kreeta-ikävä, pari viikkoa ennen syyslomaa. Olimme Kreetalla kaksi vuotta sitten, ja illalliset Porto Platanias -hotellissa ovat usein mielessä edelleen. Lounaalla oli siis kreetalaisia makuja: karitsanlihapullia ja juuressalaattia.
Karitsanlihapullat: (Henri Alenin Sitruunaiset feta-karitsapullat täällä)

500 g karitsanjauhelihaa
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
1 dl vettä
100 g fetajuustoa
1 rkl sitruunamehua
minttua
suolaa

Sekoita ainekset kulhossa. Muotoile taikinasta soikioita kostutetuilla käsillä. Paista uunissa +200 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoile kreikkalaisen jugurtin kanssa.


Juuressalaatti: (Alkuperäinen resepti on Stockmannin herkkua.)

1 bataatti
3 porkkanaa
oliiviöljyä
hunajaa
suolaa
rosmariinia
100 g pinaattia
1 kerä rapeaa salaattia
1 pkt kikherneitä
sitruunamehua

Kuori bataatti ja porkkanat. Kuutioi bataatti ja lohko porkkanat. Sekoita kulhossa juurekset, öljy, hunaja, suola ja rosmariini. Paista pellillä uunissa +225 asteessa kypsiksi noin puoli tuntia. Pese ja revi salaatinlehdet ja pinaatti tarjoiluastiaan. Lisää hieman jäähtyneet juurekset ja kikherneet. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti