sunnuntai 2. lokakuuta 2016
Kreetalaiset karitsanlihapullat ja juuressalaatti
Tänään iski Kreeta-ikävä, pari viikkoa ennen syyslomaa. Olimme Kreetalla kaksi vuotta sitten, ja illalliset Porto Platanias -hotellissa ovat usein mielessä edelleen. Lounaalla oli siis kreetalaisia makuja: karitsanlihapullia ja juuressalaattia.
Karitsanlihapullat: (Henri Alenin Sitruunaiset feta-karitsapullat täällä)
500 g karitsanjauhelihaa
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
1 dl vettä
100 g fetajuustoa
1 rkl sitruunamehua
minttua
suolaa
Sekoita ainekset kulhossa. Muotoile taikinasta soikioita kostutetuilla käsillä. Paista uunissa +200 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoile kreikkalaisen jugurtin kanssa.
Juuressalaatti: (Alkuperäinen resepti on Stockmannin herkkua.)
1 bataatti
3 porkkanaa
oliiviöljyä
hunajaa
suolaa
rosmariinia
100 g pinaattia
1 kerä rapeaa salaattia
1 pkt kikherneitä
sitruunamehua
Kuori bataatti ja porkkanat. Kuutioi bataatti ja lohko porkkanat. Sekoita kulhossa juurekset, öljy, hunaja, suola ja rosmariini. Paista pellillä uunissa +225 asteessa kypsiksi noin puoli tuntia. Pese ja revi salaatinlehdet ja pinaatti tarjoiluastiaan. Lisää hieman jäähtyneet juurekset ja kikherneet. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme kotona intialaista ruokaa. Naanleipä oli niin hyvää, että sitä olisi mennyt paljon enemmänkin. Rese...
-
Tämä kakku lähentelee täydellisyyttä minun makuuni! Kaunis kuva pisti silmään Sugar Hero -blogissa. Mitat olivat unsseina, joten tein täh...
-
Menu Salaattisekoitus Kirsikkatomaatteja ja rucolaa Kurkkua Fetajuustoa Oliiveja Kylmäsavulohta Orzo-pinaattisalaatti Hed...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti