1 kg sian kylkeä
merisuolaa
2 laakerinlehteä
8 maustepippuria
100 g sipulia
1 dl vehnäjauhoja
Ripottele merisuolaa lihan päälle. Kääri liha voipaperiin ja laita yöksi jääkaappiin suolautumaan. Siivuta liha. Paista lihasuikaleita pienissä erissä kuumalla pannulla, kunnes rasva sulaa kokonaan ja lihat ovat kunnolla ruskistuneet. Siirrä paistetut lihat pataan. Siivilöi rasva toiseen astiaan. Huuhtele pannusta lihan maku, ja kaada huuhdeliemi pataan lihojen päälle niin, että liha peittyy. Lisää mausteet maustepussissa. Hauduta lihaa 1,5-2 tuntia.
Tee roux: Kuori sipuli. Kuutioi sipuli 3 mm:n kuutioiksi. Paista rasva ja jauhot tummaksi. Siirrä pannu sivuun ja pysäytä ruskistuminen lisäämällä sipulit. Poista maustepussi ja suurusta roux´lla. Hauduta vielä 1 tunti.
Tarjoa keitettyjen perunoiden ja hunajajuuresten kanssa.
Hunajajuurekset:
3 porkkanaa
1 lanttu
2 palsternakkaa
rypsiöljyä
2 rkl hunajaa
suolaa
rosmariinia
Kuori ja paloittele juurekset. Kuumenna öljy pannussa. Paista juurekset kypsiksi. Mausta hunajalla, suolalla ja rosmariinilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti