Isänpäivälounaan jälkiruoaksi tein ensimmäistä kertaa pavlovaa. Ihanan kevyttä marenkia. Sisältä sitkeää ja päältä rapeaa. Kinuski olisi näyttänyt paremmalta, jos se olisi tehty fariinisokerista. Tämä resepti Suolaa ja hunajaa -blogista. Muutin ainesten määrää, koska sokeri oli kotona vähissä.
3 kananmunan valkuaista
1,5 dl sokeria
1 tl perunajauhoja
0,5 tl sitruunamehua
Kuumenna uuni 100-asteiseksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää vaahtoon ruokalusikallinen sokeria kerrallaan koko ajan vatkaten. Kun sokerista on puolet jäljellä, sekoita joukkoon perunajauho ja lisää seosta ruokalusikallinen kerrallaan vaahdon joukkoon. Vatkaa seosta, kunnes se on kiiltävää ja kovaa. Sekoita sitruunamehu vaahdon joukkoon.
Laita marenkivaahto pursotinpussiin. Pursota vaahtoa leivinpaperin päälle ympyrän muotoon. Kuivata marenkia 2 tuntia 100 asteessa. Laske sen jälkeen uunin lämpötila 60 asteeseen, ja kuivata marenkia vielä 2 tuntia. Anna marengin jäähtyä. Koristele pavlova vasta juuri ennen tarjoilua.
Päälle:
kinuskikastiketta
puolukoita
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme kotona intialaista ruokaa. Naanleipä oli niin hyvää, että sitä olisi mennyt paljon enemmänkin. Rese...
-
Tämä kakku lähentelee täydellisyyttä minun makuuni! Kaunis kuva pisti silmään Sugar Hero -blogissa. Mitat olivat unsseina, joten tein täh...
-
Menu Salaattisekoitus Kirsikkatomaatteja ja rucolaa Kurkkua Fetajuustoa Oliiveja Kylmäsavulohta Orzo-pinaattisalaatti Hed...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti