Sattuipa sopivasti Glorian ruoka ja viini 4/2017 -lehdestä vastaan skonssiresepti! Viime viikolla Englannissa kello viiden teellä söin erinomaisia skonsseja hillo-kermatäytteellä, ja ne olivat parasta sillä tarjottimella. Nämä ovat ihanan rapeita pinnalta. Taikinassa ei ole sokeria, joten näistä saa sekä makeita että suolaisia herkkuja, mutta maistuvat kyllä hyviltä sellaisenaankin.
7 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
150 g kylmää voita
2 dl kylmää maitoa
2 kananmunaa
2 rkl öljyä voiteluun
Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Kuutioi kylmä voi jauhojen joukkoon ja sekoita haarukalla murumaiseksi seokseksi. Sekoita maito ja kananmuna keskenään, ja kaada ne jauho-voiseokseen. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Älä vaivaa, ettei taikinaan muodostu sitkoa. Taputtele taikinasta 12 palaa pellille. Voitele öljyllä ja paista 10-15 minuuttia.
Täytä skonssit jäähtyneenä makealla tai suolaisella täytteellä.
sunnuntai 25. kesäkuuta 2017
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme kotona intialaista ruokaa. Naanleipä oli niin hyvää, että sitä olisi mennyt paljon enemmänkin. Rese...
-
Tämä kakku lähentelee täydellisyyttä minun makuuni! Kaunis kuva pisti silmään Sugar Hero -blogissa. Mitat olivat unsseina, joten tein täh...
-
Menu Salaattisekoitus Kirsikkatomaatteja ja rucolaa Kurkkua Fetajuustoa Oliiveja Kylmäsavulohta Orzo-pinaattisalaatti Hed...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti