sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Skonssit

Sattuipa sopivasti Glorian ruoka ja viini 4/2017 -lehdestä vastaan skonssiresepti! Viime viikolla Englannissa kello viiden teellä söin erinomaisia skonsseja hillo-kermatäytteellä, ja ne olivat parasta sillä tarjottimella. Nämä ovat ihanan rapeita pinnalta. Taikinassa ei ole sokeria, joten näistä saa sekä makeita että suolaisia herkkuja, mutta maistuvat kyllä hyviltä sellaisenaankin.

7 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
150 g kylmää voita
2 dl kylmää maitoa
2 kananmunaa
2 rkl öljyä voiteluun

Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Kuutioi kylmä voi jauhojen joukkoon ja sekoita haarukalla murumaiseksi seokseksi. Sekoita maito ja kananmuna keskenään, ja kaada ne jauho-voiseokseen. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Älä vaivaa, ettei taikinaan muodostu sitkoa. Taputtele taikinasta 12 palaa pellille. Voitele öljyllä ja paista 10-15 minuuttia.

Täytä skonssit jäähtyneenä makealla tai suolaisella täytteellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti