Tämän salaatin idea löytyi Glorian ruoka ja viini -lehdestä 4/2016, jossa Tomi Björck esittelee herkullisia lisukkeita mm. grilliruoan seuraksi. Meillä tätä salaattia syötiin grillihampurilaisten kanssa. Kastikkeen tein aika erilaiseksi kuin alkuperäisen, jossa oli käytetty erilaisia valmiita tahnoja ja kastikkeita makua antamassa.
1 kukkakaali
1 sipuli
4 rkl oliiviöjyä
suolaa ja pippuria myllystä
persiljaa
kourallinen pistaasipähkinöitä
2 rkl seesaminsiemeniä
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl turkkilaista jugurttia
sitruunamehua
Irrota kukkakaalin nuput. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Paahda sipulia ja kukkakaalia pannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita. Mausta hyvin. Paahda pähkinöitä kuivalla pannua, ja rouhi ne karkeaksi. Lisää hakattua persiljaa. Sekoita ainekset keskenään.
Paahda seesaminsiemeniä pannulla. Varo polttamasta siemeniä. Anna jäähtyä. Murskaa siemenet huhmareessa tahnaksi. Mausta muilla aineksilla. Sekoita kastike kukkakaaliseokseen.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme kotona intialaista ruokaa. Naanleipä oli niin hyvää, että sitä olisi mennyt paljon enemmänkin. Rese...
-
Tämä kakku lähentelee täydellisyyttä minun makuuni! Kaunis kuva pisti silmään Sugar Hero -blogissa. Mitat olivat unsseina, joten tein täh...
-
Menu Salaattisekoitus Kirsikkatomaatteja ja rucolaa Kurkkua Fetajuustoa Oliiveja Kylmäsavulohta Orzo-pinaattisalaatti Hed...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti