Oma syntymäpäiväni hujahti reissussa ilman mansikoita. Heinäkuun seuraavat synttärit vietimme kotona, ja nyt sain ihan perusmansikkakakun pöytään. Tähän tein pohjaksi mantelikakun. Täytteenä vain kermaa, rahkaa ja mansikoita. Tämä ohje riittää noin 10:lle.
Mantelipohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljasokeria
Kostutukseen:
vettä, sitruunamehua ja tomusokeria
Täytteeksi:
2 dl rahkaa
2,5 dl Flora Vispiä
sokeria
mansikoita
Koristeluun:
mansikoita
sitruunamelissan lehtiä
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuohkeaan vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan (halkaisijaltaan 18-20cm vuoka on sopiva; pienemmästä tulee korkeampi kakku). Paista kakkua uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia. Kumoa kakku jäähtyneenä.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Sekoita kostutusta varten vettä, sitruunamehua ja tomusokeria. Maistele sopivan makuiseksi. Kakku on vähäsokerinen muuten. Yhteen pohjaan menee kostutusta noin 0,5 dl, jos aiot tarjota kakun pian täyttämisen jälkeen. Sivele kostutuslientä kakkupohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Mausta sokerilla maun mukaan. Tavallinen kerma on sokeritonta, Flora Vispissä on sokeria jo valmiina. Leikkaa mansikoita pieniksi kuutioiksi. Levitä kakkupohjan päälle ensin kerma-rahkaseosta ja sitten mansikoita. Laita toinen kakkupohja päälle, ja toista edelliset vaiheet. Levitä loput kermasta kakun päälle ja reunoille. Koristele pinta mansikkaviipaleilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme kotona intialaista ruokaa. Naanleipä oli niin hyvää, että sitä olisi mennyt paljon enemmänkin. Rese...
-
Tämä kakku lähentelee täydellisyyttä minun makuuni! Kaunis kuva pisti silmään Sugar Hero -blogissa. Mitat olivat unsseina, joten tein täh...
-
Menu Salaattisekoitus Kirsikkatomaatteja ja rucolaa Kurkkua Fetajuustoa Oliiveja Kylmäsavulohta Orzo-pinaattisalaatti Hed...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti