lauantai 26. elokuuta 2017

Vihreät kvinoa-papupihvit ja herneguacamole


Tein jo tällä samalla reseptillä aikaisemminkin pihvejä (Glorian ruoka ja viini -lehti 6/2016). Tällä kertaa lisäsin taikinaan valkoisia papuja. Taikina oli löysää ja huonosti kasassa pysyvää pannulla paistettuna. Todella herkullista kuitenkin!


1 dl kvinoaa
1 tl kasvisliemijauhetta
3 dl vettä
100 g fetajuustoa
1 dl mantelijauhetta
1 pkt valkoisia isoja papuja
100 g pinaattia
2 rkl oliiviöljyä
1 dl persiljaa
2 rkl sitruunamehua

Huuhtele kvinoa runsaalla vedellä. Keitä kvinoa kasvisliemessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ylimääräinen neste pois.

Laita pinaatti, pavut, persilja, feta, mantelijauhe, sitruunamehu ja oliiviöljy monitoimikoneeseen ja pyöräytä tasaiseksi seokseksi. Lisää kvinoa. Muotoile pihvejä ja paista ne öljyssä pannulla, noin 4 minuuttia molemmin puolin.


Herneguacamole:

1 ps pakasteherneitä
1/2 avokado
2 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa

Sulata herneet. Soseuta avokado ja herneet sauvasekoittimella tahnaksi. Mausta. Tarjoa pihvien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti