Sadepäivän herkkua maahan pudonneista omenoista paistettuna leivinuunissa. Tänään oli sitten tämän viikon sokeripäiväni, jo tiistaina, mutta oli sen arvoista! Resepti on Sikke Sumarin kirjasta Ruokaa rakkaudella.
4 omenaa
4 rkl vettä
1/2 sitruunan mehu
1 rkl muscovadosokeria
2 cm pala tuoretta inkivääriä
175 g täysjyvävehnäjauhoja
100 g margariinia
1,5 dl ruokosokeria
100 g pähkinöitä
Viipaloi omenat paksuiksi viipaleiksi. Pane omenapalat, vesi, sitruunamehu ja sokeri kattilaan, ja keitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Kuori inkivääri, ja pilko se pieniksi kuutioiksi. Lisää inkivääri kattilaan. Kaada seos matalaan uunivuokaan.
Sekoita jauhot ja margariini kulhossa. Lisää seokseen sokeri ja rouhitut pähkinät. Levitä seos omenien päälle vuokaan. Paista uunissa 180 asteessa noin puoli tuntia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme kotona intialaista ruokaa. Naanleipä oli niin hyvää, että sitä olisi mennyt paljon enemmänkin. Rese...
-
Tämä kakku lähentelee täydellisyyttä minun makuuni! Kaunis kuva pisti silmään Sugar Hero -blogissa. Mitat olivat unsseina, joten tein täh...
-
Menu Salaattisekoitus Kirsikkatomaatteja ja rucolaa Kurkkua Fetajuustoa Oliiveja Kylmäsavulohta Orzo-pinaattisalaatti Hed...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti