lauantai 27. tammikuuta 2018

Jokahetken uunibataatit

Tämä resepti on Meeri Koutaniemeltä (Glorian ruoka&viini -lehti 7/2017). Resepti myös täällä. Olen tehnyt näitä uunibataatteja useita kertoja, ja ne maistuvat erityisen hyviltä lohen kanssa.


Resepti neljälle:

2 bataattia
1 rkl oliiviöljyä
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl chili-lime -mausteseosta
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria


Pese bataatit hyvin, mutta älä kuori niitä. Halkaise bataatit ja voitele niiden pinta oliiviöljyllä. Hienonna fenkolinsiemenet morttelissa. Ripottele mausteet bataateille. Paista bataatteja uunissa +200 asteessa noin 50 min. Tarjoa kastikkeena turkkilaista jugurttia. Sen voi maustaa halutessaan:


Kastike:

5 cm pala kurkkua
2 dl turkkilaista jugurttia
3/4 dl tuoretta minttua
1/2 tuore chili
1 tl juustokuminaa
1/2 tl kardemummaa
1/4 tl mustapippuria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti