Resepti on peräisin Glorian ruoka ja viini -lehdestä 10/2018. En käyttänyt rosmariinia ja katkeroa.
Tyrnikiisseli:
4 kananmunan keltuaista
0,75 dl sokeria
0,75 dl tyrnimehua
Tyrnisiirappi:
0,75 dl sokeria
0,75 dl vettä
1 rkl tyrnimehua
Marenki:
1 kananmunan valkuainen
ripaus suolaa
0,5 dl sokeria
Kermavaahto:
1,5 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria
Kuumenna keltuaisia, sokeria ja tyrnimehua vesihauteessa koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee vaahtomaiseksi. Anna jäähtyä.
Kuumenna tyrnisiirapin aineksia kattilassa, kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Anna jäähtyä.
Valmista marenki: Vatkaa valkuaiset ja suola vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää.
Vaahdota kerma ja lisää sokeri.
Sekoita tyrnikiisseli, siirappi ja kermavaahto varovasti. Kääntele marenki joukkoon. Kaada seos pikku vuokiin ja pakasta yön yli.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme kotona intialaista ruokaa. Naanleipä oli niin hyvää, että sitä olisi mennyt paljon enemmänkin. Rese...
-
Tämä kakku lähentelee täydellisyyttä minun makuuni! Kaunis kuva pisti silmään Sugar Hero -blogissa. Mitat olivat unsseina, joten tein täh...
-
Menu Salaattisekoitus Kirsikkatomaatteja ja rucolaa Kurkkua Fetajuustoa Oliiveja Kylmäsavulohta Orzo-pinaattisalaatti Hed...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti