sunnuntai 2. elokuuta 2020

Mansikkakakku

Tein tämän kakun anoppini 85-vuotissyntymäpäiväjuhlaan. Uusi asia minulle oli käyttää vaniljakreemijauhetta jämäköittämään täytettä. Idean siitä sain Kinuskikissalta. Olen tosi tyytyväinen tähän kakkuun. Siitä tuli hyvin tasapainoisen makuinen.

3 x pohja:

3 kananmunaa
sokeria
perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta


Kostutukseen:

vettä, vaniljasokeria


Pohjalle:

lemon curdia


Täyte:

2 dl vispikermaa
200 g mansikkarahkaa
250 g tuoreita mansikoita
0,5 dl vaniljakreemijauhetta


Pinnalle:

2 dl mansikkahilloa
4 dl vispikermaa
tuoreita mansikoita


Tee ensin kakkupohjat, yksi kerrallaan. Ota kolme samanlaista juomalasia. Riko kananmunat yhteen lasiin. Mittaa toiseen lasiin yhtä paljon sokeria, ja kolmanteen yhtä paljon perunajauhoja. Lisää perunajauhoihin leivinjauhe ja sekoita. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi jauhot sekaan vähän kerrallaan nuolijalla varovasti käännellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Paista kakkua 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys puutikulla. Anna kakkupohjan jäähtyä. Tee kaksi muuta pohjaa samalla tavalla.

Laita yksi kakkupohja paperilla päällystetylle tarjoiluvadille. Kostuta pohjaa varovasti vaniljasokerilla maustetulla vedellä. Sivele päälle hieman lemon curdia.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mansikkarahka. Paloittele mansikat pieniksi paloiksi ja lisää vaahtoon. Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhetta. Levitä puolet täytteestä pohjan päälle. Laita päälle toinen pohja, kostuta, laita päälle lemon curd ja mansikkatäyte. Laita päälle kolmas pohja. Sivele pinnalle mansikkahilloa. Aseta päälle puolitettuja mansikoita. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota reunoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti