sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Valkosuklaa-limekakku

Synttärikakkua taas tekeillä. Ajattelin tehdä Australian Masterchefista Lorrainen mojitokakkua sovellettuna. Lopulta siitä tulikin hyvin paljon sovellettu... Kakkupohja oli ihana, ja minulle uusi. Rommia en käyttänyt kostukkeeksi. Täytteeksi en tehnyt voikreemiä. Koristelu ominpäin.

Taikina:
6 kananmunaa
260g sokeria
115g margariinia
260g jauhoja

Riko kananmunat kuumuutta kestävään kulhoon. Kiehauta kattilassa vettä noin kolmasosa kattilan tilavuudesta. Nosta kattila pois levyltä. Aseta kulho kattilan päälle, ja vatkaa munat vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen kulhon reunaa pitkin, ei siis keskelle. Vatkaa hyvin lisäysten välillä. Nosta kulho pois vesihauteesta. Vatkaa taikinaa 5 min. Lisää sulatettu margariini varovasti nostellen reunoja pitkin. Käännä kulhoa ympäri samalla. Lisää lopuksi jauhot samalla tavalla varovasti. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun n. 24cm irtopohjavuokaan. Paista 160 asteessa 30-35min. Jäähdytä vuoassa 10 min. Kumoa jäähtymään ritilälle.

Sokerisiirappi:
150g fariinisokeria
1,2 dl vettä
1 lime

Sekoita sokeri ja vesi kattilassa. Kiehauta. Lisää puolitettu lime. Keitä muutama minuutti, jotta seos sakenee vähän. Purista limestä mehut siirappiin. Poista kuoret. Anna jäähtyä.

Täyte:
2,5dl kermaa
250g rahkaa
tomusokeria maun mukaan
4 liivatetta
1 limen mehu

Vatkaa kerma. Lisää rahka ja tomusokeri. Liuota sulatetut liivatteet kuumaan limemehuun. Sekoita liivateseos kermaan.

Reunoille:
1 dl sokeria
1 dl pekaanipähkinöitä

Sulata sokeri pannulla. Lisää pähkinät. Kaada öljytylle leivinpaperille jäähtymään. Murskaa tehosekoittimessa.


Puolita kakkupohja. Kostuta reilusti siirapilla. Levitä täytettä väliin ja loput kakun päälle ja reunoille. Painele pähkinämurska reunoille. Koristele limeviipaleilla ja valkosuklaarouheella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti