Pastakoneeseen liittyy seuraava tarina. Se on ollut appivanhemmillani ainakin 15 vuotta, eikä suinkaan pastan tekoa varten, vaan karjalanpiirakoiden pohjien mankelointiin. Kun tiesin, ettei sitä ole 10 vuoteen käytetty, uskaltauduin pyytämään sen itselleni. Piirakat teen perinteisesti pulikalla, sen verran karjalaiset ovat juureni. Mutta Onni kyllä ilahtui, että kotona saadaan itse tehtyä pastaa. Aiemmat kerrat eivät olleet ihan näin onnistuneita, mutta tämä kerta kannustaa kyllä!
Pestokastike |
200 g durum-vehnäjauhoja
2 kananmunaa
Keittämiseen:
4 l vettä
1 rkl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
Pestokastike:
1 ruukku basilikaa
sitruunasuolaa
1 dl cashewpähkinöitä
Taikinan mankelointi |
1 dl oliiviöljyä
100 g ranskankermaa
Kaada jauhot kulhoon. Tee syvennys, johon rikot kananmunat. Sekoita taikinaa ensin haarukalla. Vaivaa sitten taikina kimmoisaksi. Anna levätä hetki. Tässä vaiheessa kannattaa tehdä pestokastike valmiiksi.
Jaa taikina neljään osaan. Litistä pala ja taita
kahtia. Mankeloi taikinaa pastakoneessa aloittaen leveimmästä säädöstä ja edeten ohuimpaan. Leikkaa levyistä veitsellä reiluja paloja. Keitä vesi isossa kattilassa. Lisää suola ja öljy. Heittele sekaan pastalevyt yksitellen, etteivät ne tartu toisiinsa. Keitä 1 min tai kunnes pasta on al dente.
Lihapullia |
Lämmitä pesto varovasti kattilassa. Lisää 0,5 dl pastankeittovettä. Kääntele sekaan kypsä pasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti