Ensimmäinen piparisatsi on syöty jo. Nyt kokeilussa oli Keskisuomalaisen Ruoka-palstan ruispiparit (17.12.2015). Nämä olivat tosi hyviä. Ensimmäisen pellin jälkeen vähensimme lämpötilaa, koska 200 asteessa piparit tummuivat nopeasti. Kuvasta näkeekin, että rasian pohja jo näkyy eli huonosti säilyviä nämä ovat! :)
100 g margariinia
1 rkl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl mustapippuria
1 dl siirappia
1 kananmuna
1,5 dl sokeria
4-5 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sulata rasva. Sekoita joukkoon mausteet, siirappi, kananmuna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan levätä jääkaapistta muutama tunti tai yön yli. Kaaviloi taikina ohueksi levyksi, ja ota siitä kakkuja piparkakkumuotilla. Paista 175 asteessa noin 6-8 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme kotona intialaista ruokaa. Naanleipä oli niin hyvää, että sitä olisi mennyt paljon enemmänkin. Rese...
-
Tämä kakku lähentelee täydellisyyttä minun makuuni! Kaunis kuva pisti silmään Sugar Hero -blogissa. Mitat olivat unsseina, joten tein täh...
-
Menu Salaattisekoitus Kirsikkatomaatteja ja rucolaa Kurkkua Fetajuustoa Oliiveja Kylmäsavulohta Orzo-pinaattisalaatti Hed...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti