Leipä valmistui ennen joulua, mutta nyt vasta ehdin tänne postauksen tehdä. Tällä viikolla kokeilin ensimmäistä kertaa tätä reseptiä, jolla appivanhempani ovat vuosia tehneet ihanaa leipää. Tämä tehdään juureen. Minulla on kaksi eri juurta, ja tähän käytin Valtimolta Puukarin pysäkiltä saatua juurta. Juurta säilytän pakastimessa. Otin juuren sulamaan ämpäriin 2 vrk sitten. Kaadoin päälle 1,5 litraa kylmää vettä, ja jätin pyyhkeen alle oleilemaan yön yli. Eilen aamulla lisäsin muut ainekset. Taikina jäi taas yöksi lepäämään pyyhkeen alle leivinuunin päälle. Tänään aamulla tein taikinan valmiiksi. Nyt leivät ovat lähdössä uuniin.
1. pvä:
2,5 dl leivänjuurta
1,5 litraa kylmää vettä
6 dl ruisjauhoja
3 dl pellavansiemenrouhetta (ei ollut kokonaisia, joita ohjeeseen oli merkitty)
3,5 dl auringonkukansiemeniä
1 rkl suolaa
14 dl vehnäjauhoja
Seosta seisotetaan 12-24 tuntia.
2. pvä:
0,5 l haaleaa vettä
12 dl ruisjauhoja + 2 dl vehnäjauhoja
Taikina alustetaan ja jaetaan 3-4 vuokaan (n. 1,5 l). Muista jättää taikinaa 2,5 dl seuraavaa leivontaa varten. Kohotetaan 2-6 tuntia kostean pyyhkeen alla. Paistetaan 175 asteessa 2 tuntia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme kotona intialaista ruokaa. Naanleipä oli niin hyvää, että sitä olisi mennyt paljon enemmänkin. Rese...
-
Tämä kakku lähentelee täydellisyyttä minun makuuni! Kaunis kuva pisti silmään Sugar Hero -blogissa. Mitat olivat unsseina, joten tein täh...
-
Menu Salaattisekoitus Kirsikkatomaatteja ja rucolaa Kurkkua Fetajuustoa Oliiveja Kylmäsavulohta Orzo-pinaattisalaatti Hed...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti