sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Linssi-kasvissalaatti


Nyt löytyi ihana resepti linsseille! Tytär osti käyttövalmiita vihreitä linssejä, ja minä etsin, mitä niistä voisi tehdä uunibroilerin seuraksi. Löysin Iltasanomien sivulta linssi-kasvissalaatin, joka oli maustettu yrttiöljyllä. Tämä versio poikkeaa tavan mukaan jonkun verran alkuperäisestä. Meillä oli vain vähän korianteria tuoreena, mutta lisäsin valmista pestokastiketta sekaan. Tämä oli sitä, mitä olen ehkä linsseiltä hakenut. Sellaisenaan ne eivät oikein maistu miltään. Otin kuvan heti tehtyäni salaatin, kun muu perhe oli vielä aamulenkillä hiihtämässä enkä muistanut laittaa silloin vielä mozzarellaa.


3 dl vihreitä linssejä
kirsikkatomaatteja
punasipulia
paprikaa
oliiviöljyä
mozzarellaa


Yrttiöljy:

tuoretta korianteria
50 g pinjansiemeniä
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa
limemehua
valmista rucola-pestokastiketta


Paloittele punasipuli ja paprika lohkoiksi. Levitä lohkot leivinpaperin päälle pellille. Kääntele sekaan oliiviöljyä. Paahda uunissa 225 asteessa, kunnes kasvikset saavat hieman väriä. Sipuli kärähtää helposti! Sekoita linssit ja hieman jäähtyneet sipulit ja paprikat kulhossa. Lohko tomaatit pienemmiksi ja sekoita joukkoon.

Tee yrttiöljy ajamalla ainekset sauvasekoittimella tahnaksi. Sekoita öljy muun salaatin joukkoon. Lisää mozzarellapalat salaatin päälle.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti