sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Punajuuri-kikhernepihvit

Ahmija kertoo etsineensä Sitä Parasta Kasvispihvien ohjetta. Samalla asialla olin minäkin, kun laitoin ruokaa. Neiti toivoi saavansa kasvispihvejä mukaan, kun oli lähdössä opiskeluasuntoonsa. Olen yrittänyt lisätä proteiineja ruokiin linssien ja kikherneiden avulla, ja tässähän niitä on. Tästä ohjeesta löytyi tosi oleellinen asia kuvasta: taikina painellaan rengasmuotin avulla pellille ja paistetaan uunissa. Nyt pysyivät pihvit kasassa lautaselle asti! Muuten en tuota ohjetta käyttänyt, vaan tein jääkaapin sisällön mukaan. Erittäin hyviä! Kuvassa pihvit ovat vasta uuniin menossa. En muistanut kuvata niitä valmiina.


1 pkt keittojuureksia (he-vi-osastolta: porkkanaa, lanttua, juuriselleriä, palsternakkaa, purjosipulia)
4 pientä punajuurta
1 sipuli
1 pkt käyttövalmiita kikherneitä
0,5 dl tummia korppujauhoja
2 kananmunaa
0,5 dl ruokakermaa
suolaa, timjamia, mustapippuria


Kuori punajuuret. Raasta kaikki juurekset tehosekoittimessa. Lisää kikherneet ja muut ainekset. Aja taikina tasaiseksi. Mausta. Laita stanssi leivinpaperin päälle pellille. Painele taikinaa muotin avulla pellille noin sentin paksuinen kerros. Tästä annoksesta tuli pihvejä yksi pellillinen. Paista uunissa 200 asteessa n. 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti