lauantai 25. kesäkuuta 2016
Mansikka-britakakkua juhannuksena
Saimme tänään juhannusvieraita. Kahvipöytään nopea ja helppo herkku. Onneksi oli naapurikunnan kauppias käynyt aamulla hakemassa kauppaansa mansikoita tilalta! Tämä ohje on peräisin viime vuosituhannen puolelta Kodin kuvalehden kirjasta Parhaat täytekakut. Suurensin vähän ohjetta, koska kakkua piti tarjota 15:lle. En tiedä, paljonko sitä kullekin vieraalle riitti. Itse juoksin sen ajan pihalla 2-vuotiaan pikkuneitosen perässä :)
Pohja:
150 g margariinia
1 1/4 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
3 keltuaista
1 1/4 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
Marenki:
3 valkuaista
2 dl sokeria
Täyte:
2,5 dl Creme Vispiä
1 l tuoreita mansikoita
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää vaahtoon keltuaiset vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja vesi vuorotellen. Levitä taikina öljytylle leivinpaperille ohueksi levyksi.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten. Levitä ilmava marenkiseos pohjan päälle kauniiksi kerrokseksi. Paista pohjaa 175 asteessa 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Leikkaa pohja kahteen osaan. Irrota pohjat lastalla leivinpaperista ja nosta yksi tarjoiluvadille. Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä sitä pohjan päälle. Paloittele päälle reilusti mansikoita. Nosta toinen pohja päälle. Koristele mansikoilla ja tomusokerilla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme kotona intialaista ruokaa. Naanleipä oli niin hyvää, että sitä olisi mennyt paljon enemmänkin. Rese...
-
Tämä kakku lähentelee täydellisyyttä minun makuuni! Kaunis kuva pisti silmään Sugar Hero -blogissa. Mitat olivat unsseina, joten tein täh...
-
Menu Salaattisekoitus Kirsikkatomaatteja ja rucolaa Kurkkua Fetajuustoa Oliiveja Kylmäsavulohta Orzo-pinaattisalaatti Hed...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti