sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Terveisiä Latviasta, osa 1: Peruna-retiisisalaatti

Ensimmäinen lomaviikko meni reissussa. Olimme muutaman päivän Riiassa. Ihastuin ihaniin ruokiin, joissa oli tuoreita kasviksia kivasti, ja muutama herkullinen idea löytyi kotiin viemisinä. Erityisesti innostuin retiisistä. Sunnuntain iltaruoan salaattiin tein vähän kompromissejä. Loput retiisinipusta kokeilen toisena päivänä kermaviiliversiona, kuten Lidossa. Mutta tässä siis yhdistelmä retiisi-tilli.


1 kg uusia perunoita
3 retiisiä
tuoretta tilliä
tuoretta ruohosipulia
oliiviöljyä
limemehua
suolaa myllystä
limepippuria myllystä
sokeria


Pese perunat harjalla huolellisesti. Keitä höyryssä kypsiksi, ja jäähdytä. Lohko perunat kahteen tai neljään osaan. Pese retiisit. Leikkaa niin ohuiksi siivuiksi kuin pystyt. Silppua tilli ja ruohosipuli. Sekoita ainekset keskenään. Tee kastike oliiviöljystä ja limemehusta. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Kaada kastike ainesten päälle. Sekoita salaatti käsin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti