Ensimmäinen lomaviikko meni reissussa. Olimme muutaman päivän Riiassa. Ihastuin ihaniin ruokiin, joissa oli tuoreita kasviksia kivasti, ja muutama herkullinen idea löytyi kotiin viemisinä. Erityisesti innostuin retiisistä. Sunnuntain iltaruoan salaattiin tein vähän kompromissejä. Loput retiisinipusta kokeilen toisena päivänä kermaviiliversiona, kuten Lidossa. Mutta tässä siis yhdistelmä retiisi-tilli.
1 kg uusia perunoita
3 retiisiä
tuoretta tilliä
tuoretta ruohosipulia
oliiviöljyä
limemehua
suolaa myllystä
limepippuria myllystä
sokeria
Pese perunat harjalla huolellisesti. Keitä höyryssä kypsiksi, ja jäähdytä. Lohko perunat kahteen tai neljään osaan. Pese retiisit. Leikkaa niin ohuiksi siivuiksi kuin pystyt. Silppua tilli ja ruohosipuli. Sekoita ainekset keskenään. Tee kastike oliiviöljystä ja limemehusta. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Kaada kastike ainesten päälle. Sekoita salaatti käsin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme kotona intialaista ruokaa. Naanleipä oli niin hyvää, että sitä olisi mennyt paljon enemmänkin. Rese...
-
Tämä kakku lähentelee täydellisyyttä minun makuuni! Kaunis kuva pisti silmään Sugar Hero -blogissa. Mitat olivat unsseina, joten tein täh...
-
Menu Salaattisekoitus Kirsikkatomaatteja ja rucolaa Kurkkua Fetajuustoa Oliiveja Kylmäsavulohta Orzo-pinaattisalaatti Hed...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti