keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Pinaatti-haukipyörykät vihreässä liemessä

Onpa kesäisen näköinen ruoka! Perusmakuja eikä mitään ylimääräistä. Idean löysin Glorian ruoka ja viini -lehdestä (3/2016), mutta siinä oli käytetty nokkosta, jota myös olisi löytynyt. Emme edelleenkään kalasta, vaikka kyllähän se olisi järkevää, koska asumme järven rannalla. Pinaatti on omasta, pienestä kasvimaalaatikosta :)


400 g haukifileetä
0,5 litraa tuoretta pinaattia
2 dl ruokakermaa
1 tl suolaa

Hienonna kylmä hauki tehosekoittimessa. Lisää pinaatinlehdet, suola ja kerma sekoittimen käydessä. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina kylmään odottamaan liemen valmistumista.


Liemi:

2 kevätsipulia varsineen
rypsiöljyä
1/2 sellerin varsi
1 dl valkoviiniä
1/2 l kasvislientä

Silppua sipulit varsineen ja selleri. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulia ja selleriä noin 5 minuuttia. Lisää valkoviini. Anna kiehua hiljalleen vähän aikaa. Lisää kasvisliemi. Anna liemen poreilla hiljalleen.

Tee kalamureketaikinasta kvenellejä kahden lusikan avulla. Kypsennä kvenellit liemessä kypsiksi n. 5 minuuttia. Tarjoa varhaisperunoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti