Onpa kesäisen näköinen ruoka! Perusmakuja eikä mitään ylimääräistä. Idean löysin Glorian ruoka ja viini -lehdestä (3/2016), mutta siinä oli käytetty nokkosta, jota myös olisi löytynyt. Emme edelleenkään kalasta, vaikka kyllähän se olisi järkevää, koska asumme järven rannalla. Pinaatti on omasta, pienestä kasvimaalaatikosta :)
400 g haukifileetä
0,5 litraa tuoretta pinaattia
2 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
Hienonna kylmä hauki tehosekoittimessa. Lisää pinaatinlehdet, suola ja kerma sekoittimen käydessä. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina kylmään odottamaan liemen valmistumista.
Liemi:
2 kevätsipulia varsineen
rypsiöljyä
1/2 sellerin varsi
1 dl valkoviiniä
1/2 l kasvislientä
Silppua sipulit varsineen ja selleri. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulia ja selleriä noin 5 minuuttia. Lisää valkoviini. Anna kiehua hiljalleen vähän aikaa. Lisää kasvisliemi. Anna liemen poreilla hiljalleen.
Tee kalamureketaikinasta kvenellejä kahden lusikan avulla. Kypsennä kvenellit liemessä kypsiksi n. 5 minuuttia. Tarjoa varhaisperunoiden kera.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme kotona intialaista ruokaa. Naanleipä oli niin hyvää, että sitä olisi mennyt paljon enemmänkin. Rese...
-
Tämä kakku lähentelee täydellisyyttä minun makuuni! Kaunis kuva pisti silmään Sugar Hero -blogissa. Mitat olivat unsseina, joten tein täh...
-
Menu Salaattisekoitus Kirsikkatomaatteja ja rucolaa Kurkkua Fetajuustoa Oliiveja Kylmäsavulohta Orzo-pinaattisalaatti Hed...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti