sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Wallenbergin kuhapihvit

Krog Roban haukiwallenbergin resepti julkaistiin uusimmassa Glorian ruoka ja viini -lehdessä (5/2016). Minä kokeilin ohjeeseen kuhaa. Nämä olivat tosi hyviä. Rapeita pinnasta, pehmeitä sisältä. Hiukan hankalaa oli paistaa pihvit kauniiksi, sillä taikina on tosi löysä, ja siihen pitää saada vielä korppujauhot pintaan. Valurautapannulle laitoin reilusti voita, mutta sitä olisi pitänyt lisätä pihvin kääntämisen yhteydessäkin, sillä leivitys imi kaiken rasvan ja toisesta puolesta tuli kuivempi ja rumempi. Tänään tarjosin kalapihvien kanssa kantarellimuhennosta ja fenkoli-appelsiinisalaattia. Raikas ruoka hellepäivään! (Tämä ei ole ihan sama kuin alkuperäinen ohje.)


500 g kuhafilettä
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
3-4 dl ruokakermaa
1 ruukku tilliä
1 rkl sitruunamehua
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
voita paistamiseen


Leikkaa kylmä kala pieniksi paloiksi. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Laita kalakuutiot monitoimikoneen kulhoon, ja kulho pakastimeen puoleksi tunniksi. Jäähdytä myös kerma pakastimessa.

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Hienonna tilli. Lisää tilli ja sitruunamehu kulhoon. Koneen käydessä lisää kerma hitaasti ohuena nauhana sitä mukaa, kun se sekoittuu taikinaan. Taikina jää löysäksi. Muotoile taikinasta pihvejä. Pyörittele pihvit korppujauhoissa. Kuumenna valurautapannu ja voi. Paista pihvejä hetki molemmin puolin, että pihvit saavat kauniin värin. Laita pihvit lopuksi uuniin kypsymään noin 10-15 minuutiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti