maanantai 26. maaliskuuta 2018

Vadelma-kinuskikakku

Maaliskuun serkkusynttäreille tein vadelmamousse-kinuskikakun, johon inspiraatio löytyi Annin blogista. Yhdistelin kakkuun hyviksi koettuja osia.


Pohja: (sama kuin ylioppilasjuhlien marjamoussekakussa)

2 rkl sulatettua margariinia
2 dl sokeria
100 g mantelijauhetta
1,5 dl perunajauhoja
1,5 tl unikonsiemeniä
3 kananmunaa
2 valkuaista
2 rkl sokeria

Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Muodosta kuoppa kuivien aineiden keskelle, riko munat kuoppaan ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahtoon loppuvaiheessa sokeri (2 rkl). Nostele valkuaisvaahto toisen seoksen joukkoon. Lisää jäähtynyt voisula. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja levitä tasaiseksi. Paista uunissa 210 asteessa noin 10 minuuttia. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta irtopohjavuoan reunalla pala. Laita leivinpaperia irtopohjavuoan pohjalle ja reunusmuovinauhaa reunoille. Aseta kakkupohja vuoan pohjalle.



Vadelmamousse:


2 dl kuohukermaa

200 g vaniljatuorejuustoa
5 dl vadelmia
2 liivatelehteä
tomusokeria
vähän elintarvikeväriä 

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta vadelmat ja painele sose siivilän läpi. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto sekaan. Mausta tomusokerilla maun mukaan. Lisää hippunen elintarvikeväriä, mikäli haluat voimakkaamman värin mousseen. Sulata liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan. Lisää liivateliuos ohuena nauhana kermaseokseen. Kaada mousse kakkupohjan päälle. Anna kakun asettua jääkaapissa parin tunnin ajan.



Kinuskimousse:


2 dl kuohukermaa

200 g kinuskituorejuustoa
2 liivatelehteä
tomusokeria

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto sekaan. Mausta tomusokerilla maun mukaan. Sulata liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan. Lisää liivateliuos ohuena nauhana kermaseokseen. Kaada mousse kakkupohjan päälle. Anna kakun asettua jääkaapissa parin tunnin ajan.



Kinuskikiille:


2 dl valmista kinuskikastiketta

2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna pieni määrä kinuskikastiketta kattilassa. Sulata liivatelehdet kinuskiin. Sekoita tasaiseksi. Lisää loput kastikkeesta. Kaada kiille kakun päälle. Laita kakku jäähtymään jääkaappiin.



Koristeluun:


marenkia murusteltuna

vadelmia, mustikoita, karhunvatukoita
vaaleanpunaisia sokerihelmiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti