maanantai 26. maaliskuuta 2018

Vuohenjuusto-päärynäpizzaa

Lähikaupan jauhohyllystä löytyi uutuus: Hungry chef -pizzajauho (hienojakoista 00-jauhoa). Pussin kyljessä oli kehotus kokeilla pizzaan vuohenjuustoa, päärynää ja kinkkua. Resepti löytyi taikinaan täältä. Ohjeessa kehotettiin kohottamaan taikinaa jääkaapissa yön yli. Itse käsitän sellaisen 10-12 tunniksi, mutta meillä oli aikaa 6 tuntia, joka taitaa olla monelle muulle ihan tavallinen unimäärä. Tykkäsin sekä pohjasta että täytteistä. Hyvää saa näköjään ilman normaalia juustoraastettakin.


Taikina kolmeen pizzaan:

500 g pizzajauhoja
1 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
4 dl kylmää vettä
0,5 dl oliiviöljyä

Laita kuivat aineet yleiskoneen kulhoon. Sekoita hitaasti ja lisää samalla vesi ja öljy. Sekoita taikinaa noin 7 minuuttia, kunnes taikina on sileää, mutta edelleen tahmeaa. Jaa taikina kolmeen osaan. Pyörittele taikinasta jauhojen avulla pallot, ja laita ne kulhoon. Levitä päälle oliiviöljyä. Peitä kulho kelmulla ja kohota taikinaa jääkaapissa vähintään 6 tuntia.

Muotoile taikinapalloista venyttämällä pizzapohjat. Täytä haluamallasi tavalla ja paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.


Täytteet ylläolevaan pizzaan:

tomaattimurskaa ohuesti
vuohenjuustoa ohuina kiekkoina
1/2 päärynä ohuina viipaleina (säilykepäärynä voisi olla makeampaa ja pehmeämpää)'
serrano-kinkkua
(paistamisen jälkeen basilikaa ja oliiviöljyä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti