Nytpä löytyi mahtava resepti hampurilaissämpylään! Rakenne on ihanan kuohkea ja maukas. Syy siihen löytyy kananmunista ja rasvasta.
Taikina:
150 g huoneenlämpöistä margariinia
2 dl haaleaa maitoa
50 g hiivaa
2 rkl sokeria
1,5 tl suolaa
n. 1 l vehnäjauhoja
4 kananmunaa
Voiteluun:
2 keltuaista
Pinnalle:
siemeniä
Lämmitä maito haaleaksi. Liuota maitoon hiiva. Lisää sokeri ja suola. Sekoita joukkoon pari desiä jauhoja ja anna taikinan käydä huoneenlämmössä, kunnes se kuplii. Sekoita kananmunat taikinaan. Lisää loput jauhot vähän kerrallaan hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi pehmeä voi pieninä nokareina. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia.
Peitä taikina kelmulla ja liinalla. Anna kohota huoneenlämmössä noin tunti tai jääkaapissa yön yli.
Kaada taikina kevyesti jauhotetulle leivinpöydälle. Vaivaa taikina hyvin. Pyörittele taikinasta 12-18 sämpylää. Kohota sämpylöitä pellillä liinan alla noin tunti.
Voitele kohonneet sämpylät keltuaisilla. Ripottele päälle siemeniä. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti