keskiviikko 9. lokakuuta 2019

Chili-suklaakakku

Tein uudella reseptillä chili-suklaakakkua työkaveria muistaen syksyn aherruksista. Resepti on Iltasanomien ruokasivulta.


200 g tummaa suklaata
200 g margariinia
4 kananmunaa
2 dl sokeria
5 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl gluteenitonta jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl chilirouhetta


Kuorrutus:

150 g tummaa suklaata
25 g margariinia


Pinnalle:

kuivattua vadelmaa
chiliä


Sulata suklaa ja margariini kattilassa. Älä kuumenna tarpeettomasti. Anna jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Murskaa chilirouhe morttelissa jauheeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää kuivat aineet ja sula suklaa-margariiniseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina halk. 24 cm vuokaan. Paista 175 asteessa noin 30 min.

Sulata kattilassa suklaa ja margariini kuorrutusta varten. Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele kuivatulla vadelmarouheella ja chilillä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti