Ostin ensimmäistä kertaa ruokaraetta. Halusin kokeilla sitä keittoon. Vähän sinnepäin oli Valion resepti. Siitä kehittelin oman maun mukaan tämän herkullisen tammikuisen arkikeiton.
Kanaliemi:
3 broilerin koipi-reisipalaa
1 sipuli
1 porkkana
2 sellerin vartta
suolaa
2 kaffir-limetin lehteä
Laita ainekset kattilaan. Kaada vettä päälle niin paljon, että ainekset peittyvät. Ota keiton pinnalle muodostuva vaahto pois reikäkauhalla, kun liemi alkaa kiehua. Lisää suola ja limetin lehdet. Keitä hiljalleen kannen alla noin 1,5 tuntia. Siivilöi liemi. Perkaa broilerista hyvät osat ja paloittele ne sopiviksi suupaloiksi.
Keittoon:
1 sipuli
1 porkkana
3 mini-paprikaa
oliiviöljyä
1 prk chili sin carne -kastiketta
1 prk punaisia linssejä
1 prk ruokaraetta "Meksikon pippuri"
kanalientä
broileria
persiljaa
Paista ruokarakeisiin kaunis väri pannulla. Nosta rakeet pannulla. Viipaloi sipuli, paloittele porkkana ja paprikat. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia pari minuuttia. Lisää chili sin carne -kastike, linssit ja kanalientä. Kypsennä keittoa kannen alla 15 minuuttia. Lisää ruokarakeet ja broileripalat. Koristele persiljalla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme kotona intialaista ruokaa. Naanleipä oli niin hyvää, että sitä olisi mennyt paljon enemmänkin. Rese...
-
Tämä kakku lähentelee täydellisyyttä minun makuuni! Kaunis kuva pisti silmään Sugar Hero -blogissa. Mitat olivat unsseina, joten tein täh...
-
Menu Salaattisekoitus Kirsikkatomaatteja ja rucolaa Kurkkua Fetajuustoa Oliiveja Kylmäsavulohta Orzo-pinaattisalaatti Hed...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti