sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Broilerikeitto con mifu

Ostin ensimmäistä kertaa ruokaraetta. Halusin kokeilla sitä keittoon. Vähän sinnepäin oli Valion resepti. Siitä kehittelin oman maun mukaan tämän herkullisen tammikuisen arkikeiton.


Kanaliemi:

3 broilerin koipi-reisipalaa
1 sipuli
1 porkkana
2 sellerin vartta
suolaa
2 kaffir-limetin lehteä

Laita ainekset kattilaan. Kaada vettä päälle niin paljon, että ainekset peittyvät. Ota keiton pinnalle muodostuva vaahto pois reikäkauhalla, kun liemi alkaa kiehua. Lisää suola ja limetin lehdet. Keitä hiljalleen kannen alla noin 1,5 tuntia. Siivilöi liemi. Perkaa broilerista hyvät osat ja paloittele ne sopiviksi suupaloiksi.


Keittoon:

1 sipuli
1 porkkana
3 mini-paprikaa
oliiviöljyä
1 prk chili sin carne -kastiketta
1 prk punaisia linssejä
1 prk ruokaraetta "Meksikon pippuri"
kanalientä
broileria
persiljaa

Paista ruokarakeisiin kaunis väri pannulla. Nosta rakeet pannulla. Viipaloi sipuli, paloittele porkkana ja paprikat. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia pari minuuttia. Lisää chili sin carne -kastike, linssit ja kanalientä. Kypsennä keittoa kannen alla 15 minuuttia. Lisää ruokarakeet ja broileripalat. Koristele persiljalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti