tiistai 10. tammikuuta 2017

Juuriselleri-valkopapusosekeitto

Tämä herkullinen sosekeitto tuli vastaan Soppa365:ssä. Siellä keitto tarjottiin härkiksen kanssa, ja taisi olla jotain kasviperäistä kermaakin. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun käytin kasvissosekeittoon papuja. Hyvää, helppoa, halpaa ja nopeaa ruokaa arki-iltaan!


400 g juuriselleriä
1 sipuli
1 rkl sitruuna-basilikaöljyä
1 pkt valkopapuja
1 rkl kasvisliemijauhetta
5 dl vettä
1 dl ruokakermaa
persiljaa

Kuori ja paloittele selleri ja sipuli. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sellerikuutiot ja sipuli. Kuullota kasviksia pari minuuttia. Lisää pavut, kasvisliemijauhe ja vesi. Anna kiehua kannen alla noin 15 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella, tai blenderillä, jos haluat todella samettista. Lisää vähän ruokakermaa. Koristele persiljasilpulla ja öljyllä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti