lauantai 24. joulukuuta 2016

Helinä-keijun joulukalenteri: Vadelmasorbettia, marenkia ja pähkinä-chilipraliinia

Hyvää joulua!


Vadelmasorbetti:

2,5 dl sokeria
2,5 dl vettä
1 l pakastevadelmia
1 tl sitruunamehua

Kuumenna sokeria ja vettä kattilassa, kunnes sokeri liukenee. Anna sokeriveden jäähtyä. Sulata vadelmia hieman. Soseuta vadelmat sauvasekoittimessa. (Voit paseerata soseen, jos siemenet häiritsevät. Minua ne eivät haittaa.) Sekoita vadelmasose sokeriveteen. Lisää sitruunamehu. Peitä astia ja jäähdytä kylmäksi. Laita seos jäätelökoneeseen ja jäädytä koneen ohjeen mukaan. Pakasta.


Pähkinä-chilipraliini:

100 g sokeria
50 g hasselpähkinöitä
1/2 pieni chili
1 tl suolahiutaleita

Laita pähkinät voipaperilla vuoratulle tarjottimelle. Pilko chili hienoksi. Laita sokeri pannulle ja kuumenna, kunnes se on kullanruskeaa. Kaada sokeri pähkinöiden päälle. Ripottele päälle chili ja suola. Anna jäähtyä. Aja praliini tehosekoittimessa hienoksi jauheeksi.


Marenki:

Tähän käytin aiemmin tekemiä pavlovia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti